Domenii de cercetare
Activitatea de cercetare a Facultății de Management Agricol, pentru perioada 2016-2020, urmează direcțiile stabilite de Strategia de cercetare a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României”, astfel încât, conform Obiectivelor generale și specifice ale Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014-2020, rezultatele diseminate mediului economic să îndeplinească viziunea fundamentală din cadrul domeniului științelor vieții.
Principalele obiective, urmărite prin activitatea de cercetare a Facultății de Management Agricol sunt canalizate pe următoarele direcții principale:
- Creșterea calității, competitivității și relevanței în cercetare
- publicarea de articole in extenso în jurnale indexate Thomson Web of Science, Scopus;
- publicarea de cărți/capitole de cărți indexate în Web of science prin Book Citation Index sau în edituri internaționale;
- participări la conferințe de prestigiu și/sau publicarea în volumele conferințelor (proceedings) indexate in Web of Science.
- Stabilirea unor domenii strategice de cercetare, urmărind acele activități de cercetare care oferă rezultate cu relevanță economică.
- Orientarea spre programe de cercetare științifică de importanță regională
- Asigurarea resursei umane specializate, capabile realizeze o cercetare cu rezultate de talie mondială, indiferent dacă acestea aparțin cercetării fundamentale sau celei aplicate
- Internaționalizarea cercetării prin participarea la proiectele din cadrul Orizont 2020, realizarea de parteneriate instituționale internaționale, colaborări la nivelul clusterelor de inovare, etc.
- Asigurarea unei infrastructuri de cercetare performante la nivel național și internațional, urmărind utilizarea adecvată a infrastructurii disponibile, atragerea de proiecte pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii de cercetare, realizarea de parteneriate/clustere cu alte instituții/infrastructuri de cercetare.
- Inovare pentru sectorul public și privat, având ca principal obiectiv acela de a aduce contribuții importante atât în sectorul privat, cât și în cel public. Aspectele principale urmărite sunt: realizarea de parteneriate cu sectorul public-pivat în vederea aplicării unor proiecte, obținerea rezultatelor științifice cu potențial aplicativ ridicat, destinate rezolvării unor probleme specifice sectorului public-pivat.
Plan strategic de cercetare FMA 2016-2020
Plan operational de cercetare FMA